- Przedmiot zamówienia.
Przedmiotem zamówienia jest usługa wyżywienia dla 4 grup uczestników projektu (3 doby) – łącznie dla 60 Uczestników Projektu (zwanych dalej UP), który odbędzie się w ramach wyjazdu rodzinnego. Uczestnicy Projektu zamieszkują gminę Gietrzwałd.
- Cel zamówienia: Celem rozeznania rynku jest zagwarantowanie UP odpowiednich warunków wyżywieniowych podczas wyjazdu integracyjnego dla rodzin, który jest częścią projektu „#OpuścićMarginesŻycia-Gietrzwałd”. Wyjazd rodzinny jest formą aktywizacji i integracji UP poprzez wspólne, aktywne spędzanie czasu w warunkach pozadomowych.
- Oferent zapewni realizację usługi przy spełnieniu niżej wymienionych zaleceń:
- a) wymogi konieczne
- usługa wyżywienia obejmuje 4 dni (1 dzień- kolacja; 2 i 3 dzień- 3 posiłki na dobę – (śniadanie, obiad, kolacja; 4 dzień- śniadanie i obiad),
- usługa wyżywienia będzie przygotowana w odpowiednim zapleczu gastronomicznym (kuchnia, restauracja), umożliwiającym realizację przedmiotu zamówienia w zakresie wyżywienia,
- świadczenie usług żywienia powinno odbywać się wg ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tj. Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z póz. zmianami),
- posiłki realizowane w zakresie realizacji wyżywienia muszą być dostarczone do miejsca pobytu UP w następujących godzinach: 8.00-9.00 – śniadanie; 45 – 14.00 – obiad; 18.00-19.00 – kolacja.
- Dostarczenie posiłków odbywa się na koszt Oferenta.
- Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia,
- Obiad serwowany będzie w formie bufetu w ilości adekwatnej do liczby UP w tym dzieci, uwzględniający potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie, obejmujący: dania ciepłe (min. 1 zupy, min. 2 dania główne, min. 2 rodzaje dodatków np. ryż, ziemniaki, kasza, warzywa, naleśniki), min. 1 sałatka, kolacja serwowana będzie w formie bufetu w ilości adekwatnej do liczby uczestników szkolenia, uwzględniająca potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie, obejmująca: dania ciepłe (min. 1 danie), min. 3 przystawki zimne (np. wędliny, sery, jajka, ryby, min. 3 rodzaje pieczywa, napoje ciepłe (herbata czarna, zielona, owocowa),
- Oferent powinien w codziennym jadłospisie uwzględnić produkty ze wszystkich grup: produkty zbożowe, warzywa i owoce, mleko i jego przetwory, produkty dostarczające pełnowartościowego białka. Zasada urozmaicenia powinna dotyczyć wszystkich posiłków.
- Na życzenie Zamawiającego Oferent uwzględni w menu dania dietetyczne (np. dania spełniające wymogi diety bezglutenowej, dla diabetyków, itp.)
Comments are closed.